Vid promenad, joggning eller löpning ska skorna vara sköna. Men lika viktigt är att de är anpassade efter fot och stegisättning. Det är något som alltid påpekas i butikerna.

Inte lika ofta berättar man att träningsskor är färskvara. Så den billiga skon som värmt butikshyllan i flera år har förbrukat mycket av sin livstid om sulan är uppbyggd av material som åldras.

Favoritskorna som är nedslitna ska bytas ut. På tre butiker var antingen jag osynlig för personalen eller de osynliga för mig. På den fjärde var servicen snabb och kompetent. Provade fyra märken anpassade för min aktivitet, fötter och stegisättning. Ett märke hade en dämpning som utklassade de andra. Dämpning var ett huvudkrav så valet blev lätt, priset högt och skon nyinkommen.

Kommer hem och provar de nednötta. Kanske kan de vara kvar för enklare uppdrag? Fötterna får en chock och det blir helt obegripligt att de igår upplevdes nötta men sköna. De avskedas från vidare uppdrag med omedelbar verkan.

© Lillanna